Guma Guar 100 g Food Force

Dostępność: brak towaru
Cena: 8,97 zł 8.97
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.33333
Producent: Food Force
Kod produktu: F3B9-3680F
Pin It

Opis

Moim Drodzy

Z uwagi na trwające prace techniczne nie można aktualnie składać zamówień na sklepie. Od dłuższego czasu przygotowujemy dla Was coś nowego. Na ten moment nie chcemy zdradzać co to takiego ale jesteśmy pewni, że Was zachwyci.
Nie przedłużając... Chwytamy naszą kawę z Goldem i wracamy do pracy! 

ps. Trzymajcie się ciepło i tłusto... 


Wasz zespół FoodForce!  

 

GUMA GUAR 100 G FOOD FORCE

Guma guar (inaczej guaran albo galactomannan) to naturalny zagęstnik będący substancją naturalną, pozyskiwaną z nasion fasoli guar (Cyamopsis tetragonoloba) popularnej głównie na terenie Indii, Pakistanu oraz USA. Ma postać jasnego, kremowo-szarawego proszku przypominającego mąkę, jest pylista i jedwabiście gładka gdy rozciera się ją między palcami. Guma guar nie zmienia smaku ani zapachu potraw i w mniejszym stopniu niż guma ksantanowa zmniejsza intensywność ich odczuwania smaku. Ogromną zaletą gumy guar jest możliwość zagęszczania substancji bez potrzeby podgrzewania, dzięki czemu może być stosowana w produkcji jogurtów, kefirów oraz serów. Zastosowanie ma również w produkcji niskotłuszczowych sosów (ketchupu, majonezu oraz musztardy) – wystarczy go zaledwie 1g na 100g zagęszczanego produktu.

  • bardzo dobrze rozdrabnia się w bazie tłuszczowej – jeśli w przepisie występują jakiekolwiek tłuszcze, czy to w formie oleju, masła, śmietany czy choćby żółtka, zmieszaj je wszystkie, dodaj do nich gumę guar ucierając na gładką emulsję, i dopiero ten roztwór zmieszaj z pozostałymi składnikami. W ten sposób unikniesz grudek, a zagęstnik będzie równomiernie rozprowadzony po całej masie dając równą strukturę gotowego produktu.
  • produkt nie sprawdza się dodawana bezpośrednio do gorącego roztworu – jeśli chcesz zagęscić guarem przepis podawany na ciepło, zacznij od rozrobienia gumy guar w chłodnym płynie, potem zmieszaj go z resztą składników i dopiero po wymieszaniu podgrzej.
  • Stosowana jako zagęstnik
  • Jest jedną z kilku substancji żelujących na rynku
  • Produkt bezglutenowy
  • Zastosowanie gumy guar w przemyśle spożywczym- wykorzystywana jest w produkcji zup w proszku, majonezów i sosów sałatkowych, mrożonych owoców, napojów, soków warzywnych oraz żywności niskokalorycznej. Guma guar jako środek zagęszczający i wiążący wodę, używana jest w wyrobach garmażeryjnych, konserwach i serach topionych.

 

Wartość odżywcza W 100 g produktu *%RWS

Wartość energetyczna

/energia/

1479 kJ/ 348 kcal 18%

Tłuszcz

0 g 0%

-w tym kwasy tłuszczowe nasycone ( kwasy nasycone)

0 g 0%
Węglowodany 82,3 g 32%
- w tym cukry 0 g 0%
Błonnik 0 g -
Białko  4,7 g 9 %
Sól 0,08 g 1%

Skład: guma guar E412

Kraj pochodzenia: Indie

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne

*Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

 

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać wartościowe porady dietetyczne oraz informacje o nowościach i promocjach. W każdej chwili możesz się wypisać. Za zapis otrzymasz bon rabatowy na pierwsze zakupy w wysokości 12%.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier InPost - za pobraniem) już od 160,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl