Promocje
Keto BHB 216 g Pomarańcza Food Force
Keto BHB 216 g Pomarańcza Food Force
119,00 zł 99,90 zł
szt.
Tahini pasta sezamowa ViVio 330g
Tahini pasta sezamowa ViVio 330g
14,99 zł 10,90 zł
szt.
Ekstrakt z konopi siewnych CBD 20% - 10 ml  Food Force
Ekstrakt z konopi siewnych CBD 20% - 10 ml Food Force
159,00 zł 125,00 zł
szt.
BIO Ciasteczka Keto  z Cynamonem 80g Diet Food
BIO Ciasteczka Keto z Cynamonem 80g Diet Food
9,70 zł 7,90 zł
szt.
Okulary PRiSMA blue blocking FREiBURG PRO antyrefleksyjne
Okulary PRiSMA blue blocking FREiBURG PRO antyrefleksyjne
289,00 zł 199,00 zł
szt.
Mąka konopna Helcom Naturalnie, 250g
Mąka konopna Helcom Naturalnie, 250g
6,99 zł 4,99 zł
szt.
Pasta migdałowa Vivio 330g
Pasta migdałowa Vivio 330g
24,99 zł 19,90 zł
szt.

Guma Guar 100 g Food Force

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,80 zł 8.80
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

GUMA GUAR 100 G FOOD FORCE

Guma guar (inaczej guaran albo galactomannan) to naturalny zagęstnik będący substancją naturalną, pozyskiwaną z nasion fasoli guar (Cyamopsis tetragonoloba) popularnej głównie na terenie Indii, Pakistanu oraz USA. Ma postać jasnego, kremowo-szarawego proszku przypominającego mąkę, jest pylista i jedwabiście gładka gdy rozciera się ją między palcami. Guma guar nie zmienia smaku ani zapachu potraw i w mniejszym stopniu niż guma ksantanowa zmniejsza intensywność ich odczuwania smaku. Ogromną zaletą gumy guar jest możliwość zagęszczania substancji bez potrzeby podgrzewania, dzięki czemu może być stosowana w produkcji jogurtów, kefirów oraz serów. Zastosowanie ma również w produkcji niskotłuszczowych sosów (ketchupu, majonezu oraz musztardy) – wystarczy go zaledwie 1g na 100g zagęszczanego produktu.

  • bardzo dobrze rozdrabnia się w bazie tłuszczowej – jeśli w przepisie występują jakiekolwiek tłuszcze, czy to w formie oleju, masła, śmietany czy choćby żółtka, zmieszaj je wszystkie, dodaj do nich gumę guar ucierając na gładką emulsję, i dopiero ten roztwór zmieszaj z pozostałymi składnikami. W ten sposób unikniesz grudek, a zagęstnik będzie równomiernie rozprowadzony po całej masie dając równą strukturę gotowego produktu.
  • produkt nie sprawdza się dodawana bezpośrednio do gorącego roztworu – jeśli chcesz zagęscić guarem przepis podawany na ciepło, zacznij od rozrobienia gumy guar w chłodnym płynie, potem zmieszaj go z resztą składników i dopiero po wymieszaniu podgrzej.
  • Stosowana jako zagęstnik
  • Jest jedną z kilku substancji żelujących na rynku
  • Produkt bezglutenowy
  • Zastosowanie gumy guar w przemyśle spożywczym- wykorzystywana jest w produkcji zup w proszku, majonezów i sosów sałatkowych, mrożonych owoców, napojów, soków warzywnych oraz żywności niskokalorycznej. Guma guar jako środek zagęszczający i wiążący wodę, używana jest w wyrobach garmażeryjnych, konserwach i serach topionych.

 

Wartość odżywcza W 100 g produktu *%RWS

Wartość energetyczna

/energia/

1479 kJ/ 348 kcal 18%

Tłuszcz

0 g 0%

-w tym kwasy tłuszczowe nasycone ( kwasy nasycone)

0 g 0%
Węglowodany 82,3 g 32%
- w tym cukry 0 g 0%
Błonnik 0 g -
Białko  4,7 g 9 %
Sól 0,08 g 1%

Skład: guma guar E412

Kraj pochodzenia: Indie

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne

*Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

 

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty Inpost) już od 160,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl