Keto Racuchy przepis
Racuchy lepsze niż u babci?
Nie wierzysz? To sprawdź sam ten przepis ???? Racuchy to dla wielu z nas ulubione danie z dzieciństwa. Pamiętasz to? Jak nasze babcie czy mamy serwowały nam niesamowicie pachnące, nieziemsko pyszne i oczywiście mega puszyste racuszki? Oj tak, to było coś… Ale dzisiaj mam dla Ciebie coś jeszcze lepszego. Keto racuchy, które poza smakiem są dietetyczne i zdrowe. A do tego mega proste oraz ultra szybkie w przygotowaniu.
Keto racuchy przepis – składniki:
- 3 białka jaj
- 30-50 g wiórków kokosowych
- 30 g rozpuszczonego, ostudzonego oleju kokosowego – ważny aby olej kokosowy był nierafinowany (możesz zakupić taki w naszym sklepie tutaj)
- 20 g oleju kokosowego nierafinowanego do smażenia
- szczypta soli
- Pół malutkiej łyżeczki proszku do pieczenia, lub szczypta sody oczyszczonej
- Opcjonalnie erytrytol do smaku (możesz zakupić go w naszym sklepie tutaj)
- Jako dodatki do keto racuchów świetnie sprawdzą się nieziemsko pyszne KETONELLE z nieskazitelnym składem – sprawdź jakie są dobre, klikając tutaj – link otworzy się w nowej karcie
Keto racuchy przepis – przygotowanie:
1. Na początku ubijamy nasze białka na sztywną pianę z dużą szczyptą soli i ewentualnym erytrtolem – zastosowanie go pozwoli uzyskać słodszy smak. W zależności od preferencji można go użyć lub nie. Jest to znacznie zdrowszy i praktycznie bezkaloryczny zamiennik cukru, więcej informacji o nim znajdziesz tutaj.
2. Następnie dodajemy wiórki, rozpuszczony olej kokosowy oraz proszek i delikatnie mieszamy.
3. Na rozgrzaną i wysmarowaną olejem kokosowym patelnię, wylewamy małe placuszki i smażymy aż się zarumienią.
4. I voilà! Keto Racuchy są gotowe.
Podsumowanie
Jak widać, przygotowanie pysznych keto racuchów jest banalnie proste i mega szybkie! Nawet największy nowicjusz sztuki kulinarnej spokojnie sobie poradzi. Jednak pamiętaj o najważniejszym tajnym składniku naszych babć… Przypraw je olbrzymią dawką miłości tak, jak one to robiły – wierz mi, to gwarantuje sukces i smak będzie OBŁĘDNY ????